Érés ideje július második, harmadik hete. Termései középnagyok 5-6 cm kis zömök kúp alakúak. Héjja zöld, sárgászöld, barnáspiros mosottsággal, illatos. Húsa sárgásfehér, olvadó, puha, bőlevű édes-savas. A fa sokat terem, termőképessége nagy, gyümölcsök csokorban helyezkednek el. Igénytelen fa eredményesen termeszthető. Biotermesztésre ajánlott.
Porzói: Vilmos, Clapp
Méret: 140-200 cm
Gondozási tudnivalók
Az ültetőgödör mindig a növény nagyságához legyen igazítva, gyümölcsfáknál kb. 60×60 cm. A szabadgyökerű gyümölcsfáknál a gyökereket kissé vágjuk vissza, a sérült, megtört részeiket pedig vágjuk le. Fontos, hogy az oltás helye a föld felett maradjon. Öntözzük meg jól, a tövüknél a földet kicsit tömörítsük, tapossuk meg. Az első 1-3 évben korona alakító metszést, a továbbiakban fenntartó metszést végezzünk minden évben, február-márciusban. A nagyobb terméshozam érdekében évente trágyázzuk a talajt. Ha betegség jeleit észleli a gyümölcsfákon forduljon növényegészségügyi szakemberhez.