Október elején érik. Gyümölcse nagy vagy igen nagy, szép élénksárga, szabálytalan körte alakú, gyenge évjáratban hozhat alma alakú termést is. Gyümölcs húsa: világossárga, édes, nagyon jó birsalma ízű, héja kemény, vastag és erősen gyapjas. Kiváló befőtt, lekvár készíthető belőle.
Porzói: Leskováci, Angersi, Konstantinápolyi
Méret: 140-200cm
Gondozási tudnivalók
Az ültetőgödör mindig a növény nagyságához legyen igazítva, gyümölcsfáknál kb. 60×60 cm. A szabadgyökerű gyümölcsfáknál a gyökereket kissé vágjuk vissza, a sérült, megtört részeiket pedig vágjuk le. Fontos, hogy az oltás helye a föld felett maradjon. Öntözzük meg jól, a tövüknél a földet kicsit tömörítsük, tapossuk meg. Az első 1-3 évben korona alakító metszést, a továbbiakban fenntartó metszést végezzünk minden évben, február-márciusban. A nagyobb terméshozam érdekében évente trágyázzuk a talajt. Ha betegség jeleit észleli a gyümölcsfákon forduljon növényegészségügyi szakemberhez.