Szeptember elején érik. Gyümölcse nagy (38 g, 36-46 mm), színe acélkék, színeződése egyöntetű, hosszúkás szilvaformájú. Színe sárga, lédús, nagyon édes, fűszeres, kimagaslóan finom ízű, kellemes. Magas cukortartalom és a fűszeres íz alkalmassá teszi pálinkakészítésre. Friss piaci értékesítésre, befőzésre, lekvárnak, fagyasztásra és aszalásra is kiváló.
Öntermékeny!
Méret: 140-200 cm
Gondozási tudnivalók
Az ültetőgödör mindig a növény nagyságához legyen igazítva, gyümölcsfáknál kb. 60×60 cm. A szabadgyökerű gyümölcsfáknál a gyökereket kissé vágjuk vissza, a sérült, megtört részeiket pedig vágjuk le. Fontos, hogy az oltás helye a föld felett maradjon. Öntözzük meg jól, a tövüknél a földet kicsit tömörítsük, tapossuk meg. Az első 1-3 évben korona alakító metszést, a továbbiakban fenntartó metszést végezzünk minden évben, február-márciusban. A nagyobb terméshozam érdekében évente trágyázzuk a talajt. Ha betegség jeleit észleli a gyümölcsfákon forduljon növényegészségügyi szakemberhez.