Október közepén érik. Gyümölcse igen nagy, éretten dekoratív élénksárga, zömök körte alakú, felülete enyhén bordás. Gyümölcs húsa nyersen nagyon szívós, nehezen rágható, mégis lédús, nagyon kellemes, fűszeres, illatos aromájú, fénylő héjú, enyhén molyhos. Fenséges birs-sajt készíthető belőle.
Öntermékeny!
Gondozási tudnivalók
Az ültetőgödör mindig a növény nagyságához legyen igazítva, gyümölcsfáknál kb. 60×60 cm. A szabadgyökerű gyümölcsfáknál a gyökereket kissé vágjuk vissza, a sérült, megtört részeiket pedig vágjuk le. Fontos, hogy az oltás helye a föld felett maradjon. Öntözzük meg jól, a tövüknél a földet kicsit tömörítsük, tapossuk meg. Az első 1-3 évben korona alakító metszést, a továbbiakban fenntartó metszést végezzünk minden évben, február-márciusban. A nagyobb terméshozam érdekében évente trágyázzuk a talajt. Ha betegség jeleit észleli a gyümölcsfákon forduljon növényegészségügyi szakemberhez.