Október közepén érik. Gyümölcse közepesen nagy, fedőszíne sárga és zöld, oválisan kerek, tojásdad alakú. Gyümölcs húsa fehér, nagyon lédús, finom vanília íz érződik ki belőle. Betakarítás után, hűtve, hosszú ideig tárolható. Fája karcsú és oszlopos, mint egy obeliszk, különösen alkalmas családi házak kertjébe.
Porzói: Hardenpont, Vilmos, Nemes Krasszán, Téli esperes
Gondozási tudnivalók
Az ültetőgödör mindig a növény nagyságához legyen igazítva, gyümölcsfáknál kb. 60×60 cm. A szabadgyökerű gyümölcsfáknál a gyökereket kissé vágjuk vissza, a sérült, megtört részeiket pedig vágjuk le. Fontos, hogy az oltás helye a föld felett maradjon. Öntözzük meg jól, a tövüknél a földet kicsit tömörítsük, tapossuk meg. Az első 1-3 évben korona alakító metszést, a továbbiakban fenntartó metszést végezzünk minden évben, február-márciusban. A nagyobb terméshozam érdekében évente trágyázzuk a talajt. Ha betegség jeleit észleli a gyümölcsfákon forduljon növényegészségügyi szakemberhez.