Július második felében érik. Gyümölcse kicsi, szalmasárga, napos oldalán pontozással, néha piros fedőszínnel, szabályos körte alakú. Gyümölcs húsa fehér vagy fehéres sárga, bő levű, édeskés, erősen muskotályos illatú és zamatú, héja vastag, tömött. Friss fogyasztásra és konzervipari célra kiváló.
Porzói: Vilmos, Szűcs őszi, Beurre Giffard, Mézes, Köcsög körte.
Méret: 140-200cm
Gondozási tudnivalók
Az ültetőgödör mindig a növény nagyságához legyen igazítva, gyümölcsfáknál kb. 60×60 cm. A szabadgyökerű gyümölcsfáknál a gyökereket kissé vágjuk vissza, a sérült, megtört részeiket pedig vágjuk le. Fontos, hogy az oltás helye a föld felett maradjon. Öntözzük meg jól, a tövüknél a földet kicsit tömörítsük, tapossuk meg. Az első 1-3 évben korona alakító metszést, a továbbiakban fenntartó metszést végezzünk minden évben, február-márciusban. A nagyobb terméshozam érdekében évente trágyázzuk a talajt. Ha betegség jeleit észleli a gyümölcsfákon forduljon növényegészségügyi szakemberhez.