Gyümölcse nagy vagy igen nagy, teljesen éretten sötétbordó, héja vastag, húsa sötétbordó, nagyon kemény, ropogós, festő levű, íze enyhén savas-édes, harmonikus. Korai termőre fordulás, jó termőképesség. Június vége, július eleje, késői érésű.
Porzói: Van, Germersdorfi 3, Linda.
Méret: 140-200cm
Gondozási tudnivalók
Az ültetőgödör mindig a növény nagyságához legyen igazítva, gyümölcsfáknál kb. 60×60 cm. A szabadgyökerű gyümölcsfáknál a gyökereket kissé vágjuk vissza, a sérült, megtört részeiket pedig vágjuk le. Fontos, hogy az oltás helye a föld felett maradjon. Öntözzük meg jól, a tövüknél a földet kicsit tömörítsük, tapossuk meg. Az első 1-3 évben korona alakító metszést, a továbbiakban fenntartó metszést végezzünk minden évben, február-márciusban. A nagyobb terméshozam érdekében évente trágyázzuk a talajt. Ha betegség jeleit észleli a gyümölcsfákon forduljon növényegészségügyi szakemberhez.