Ezek az európai körtéknél kisebb méretűek, inkább alma alakúak, illatosak, kevésbé bő levűek, fájuk sokkal ellenállóbb és igénytelenebb. A teljes érés előtt pár héttel leszedve hűtőházban februárig, házi kertben decemberig jól tárolhatók. A japán körték gyümölcse szilárd, húsuk mégis ropogós és lédús. A gyümölcsök húsa fehér-fehéres sárga, rendkívül illatos, lédús. A körtefajtákhoz hasonlóan a nasi fajták is idegen megporzást igényelnek, ezért telepítéskor 2, esetleg 3 fajtát kell együtt ültetni. A biztos beporzás érdekében jó ha van a közelben más, európai körtefajta. Erre a célra így a Vilmos körtét, vagy pl. a Kosui japánkörte-fajtát választhatjuk. Fája kis termetű, bármekkora kertben elfér. Ízükkel kapcsolatban megoszlanak a vélemények, zamatuk leginkább a sárgadinnyére, birsre és az ananászra emlékeztet.
SZÁLLÍTÁS 5 MUNKANAPON BELÜL! • KERESSEN BENNÜNKET A FACEBOOKON IS!