Barion Pixel

SZÁLLÍTÁS 10 MUNKANAPON BELÜL! • KERESSEN BENNÜNKET A FACEBOOKON IS!

  • 0
    • Nincsenek termékek a kosárban.

Webáruház

Hamburgi muskotály szőlő

1.690 Ft

Súly: 0.3 kg
Kiszerelés: Szabadgyökerű
Fényigény: Napsütéses
Ültetési idő: október - április

64 készleten

Csemege, borszőlő

Gyümölcse nagy, laza, ágas fürt, bogyója nagy, megnyúlt, sötétkék, feltűnően hamvas, húsa ropogós, íze muskotályos, héja vékony, tartós. Bőtermő, meleg fekvést igényel, viszonylag fagytűrő, szárazságot elviseli, jól eltartható, borkészítésre is alkalmas finom muskotályos íze, zamata, savai miatt. Október elején érik.

Gondozási tudnivalók

Szabadgyökerű szőlőoltványok esetében a gyökereket kb. 10-15 cm-re vágjuk vissza.  Az ültetőgödör aljába tehetünk trágyát, amit kb. 5 cm földdel takarjunk be, hogy a trágya ne érintkezzen közvetlenül a növény gyökerével. Az oltványokat úgy kell elültetni, hogy az oltási pont legalább 2 cm-rel a talaj felett legyen. Ez lehet több is, de a gyökérzetnek semmiképp nem szabad kilátszódni a talajból. Az ültetési távolság minimum 1,5 méter. Ültetés után alaposan locsoljuk be. Őszi ültetés esetén az oltványokat porhanyós földdel kupacoljuk fel, ez nagyon fontos a fagyveszély miatt. Az őszi telepítésnél a vesszőket nem muszáj visszavágni csak tavasszal, egyik erősebb vesszőt 3-4 rügyre hagyva. Ahhoz, hogy minden évben bő termésünk legyen, szükséges a tavaszi metszés. Ha betegség jeleit észleli a növényeken, forduljon növényegészségügyi szakemberhez.