A Vajdasági Fekete-hegy környékéről származó, kiváló meggyfajta. Fája egészséges, bio-termesztésre tökéletesen alkalmas. Június közepén érő gyümölcse nagy szemű, teljes érésben szinte fekete, festő levű, kellemesen édes-savas, zamatos, roppanó húsú, bőlevű, meggylé készítésére, de friss fogyasztásra is kitűnő!
Öntermékeny!
Méret: 140-200 cm
Gondozási tudnivalók
Az ültetőgödör mindig a növény nagyságához legyen igazítva, gyümölcsfáknál kb. 60×60 cm. A szabadgyökerű gyümölcsfáknál a gyökereket kissé vágjuk vissza, a sérült, megtört részeiket pedig vágjuk le. Fontos, hogy az oltás helye a föld felett maradjon. Öntözzük meg jól, a tövüknél a földet kicsit tömörítsük, tapossuk meg. Az első 1-3 évben korona alakító metszést, a továbbiakban fenntartó metszést végezzünk minden évben, február-márciusban. A nagyobb terméshozam érdekében évente trágyázzuk a talajt. Ha betegség jeleit észleli a gyümölcsfákon forduljon növényegészségügyi szakemberhez.