Fiatalon erős, később közepesen erős növekedésű. Formája körte alakú, éréskor szép, sárgára színeződő, intenzív birs illatú, húsa jellegzetes birs ízzel, októbertől novemberig fogyasztható. Gyümölcs húsa pépesen krémes sárga. Héja közepesen vastag, enyhe molyhossággal. Terméshozam: korán termőre fordul, rendszeresen, bőven terem. Erwiniával (tűzelhalás), levélfolt- betegségekkel és Botrytissel szemben nagyon jó az ellenállósága.Biotermesztésre is ajánlott.
Öntermékeny!
Méret: 140-200 cm
Gondozási tudnivalók
Az ültetőgödör mindig a növény nagyságához legyen igazítva, gyümölcsfáknál kb. 60×60 cm. A szabadgyökerű gyümölcsfáknál a gyökereket kissé vágjuk vissza, a sérült, megtört részeiket pedig vágjuk le. Fontos, hogy az oltás helye a föld felett maradjon. Öntözzük meg jól, a tövüknél a földet kicsit tömörítsük, tapossuk meg. Az első 1-3 évben korona alakító metszést, a továbbiakban fenntartó metszést végezzünk minden évben, február-márciusban. A nagyobb terméshozam érdekében évente trágyázzuk a talajt. Ha betegség jeleit észleli a gyümölcsfákon forduljon növényegészségügyi szakemberhez.