Gyümölcse közepes méretű, hosszúkás körte alakú, húsa sárgás-fehér, olvadó, bő levű, kellemesen fűszeres. Középerős növekedésű, koronája szabályos gúla alakú, termőképessége jó, középidőben virágzik, varasodásra nem fogékony, szárazságot nehezen tűri. Szeptember elején érik, a gyümölcsök akár 6 hónapig tárolhatók.
Porzói: Bosc kobak, Hardy vajkörte, Vilmos, Clapp kedveltje, Packham’s Triumph, Nemes Krasszán.
Gondozási tudnivalók
Az ültetőgödör mindig a növény nagyságához legyen igazítva, gyümölcsfáknál kb. 60×60 cm. A szabadgyökerű gyümölcsfáknál a gyökereket kissé vágjuk vissza, a sérült, megtört részeiket pedig vágjuk le. Fontos, hogy az oltás helye a föld felett maradjon. Öntözzük meg jól, a tövüknél a földet kicsit tömörítsük, tapossuk meg. Az első 1-3 évben korona alakító metszést, a továbbiakban fenntartó metszést végezzünk minden évben, február-márciusban. A nagyobb terméshozam érdekében évente trágyázzuk a talajt. Ha betegség jeleit észleli a gyümölcsfákon forduljon növényegészségügyi szakemberhez.