Érési ideje szeptember közepe. Gyümölcse színre, alakra és mindenféle használhatóságára egyezik a Besztercei szilvával, de kitűnő, muskotályos-bazsalikomos aromájával azt felülmúlja. Húsa zöldessárga, teljesen éretten sötét narancssárga, édes-leves, kellemes savas erősen muskotályos illattal és zamattal. Teljes érésig a fán hagyva ráncosodik, ekkor szedve könnyebb aszalni. Cefréjéből különleges minőségű pálinka készíthető. Borkészítésre is használják. A sharka vírusra kevésbé fogékony, mint a Besztercei szilva.
Öntermékeny!
Gondozási tudnivalók
Az ültetőgödör mindig a növény nagyságához legyen igazítva, gyümölcsfáknál kb. 60×60 cm. A szabadgyökerű gyümölcsfáknál a gyökereket kissé vágjuk vissza, a sérült, megtört részeiket pedig vágjuk le. Fontos, hogy az oltás helye a föld felett maradjon. Öntözzük meg jól, a tövüknél a földet kicsit tömörítsük, tapossuk meg. Az első 1-3 évben korona alakító metszést, a továbbiakban fenntartó metszést végezzünk minden évben, február-márciusban. A nagyobb terméshozam érdekében évente trágyázzuk a talajt. Ha betegség jeleit észleli a gyümölcsfákon forduljon növényegészségügyi szakemberhez.