Finom és egészséges, szilárd húsa csodaszép halványpiros, rózsaszínes. Teljesen piros színeződésű, ropogós, lédús, ízletes alma, mérsékelt cukortartalommal és savassággal. Frissen szedve különleges íz élményt nyújt, kellemesen édes és enyhén savanykás. Nagyon magas az antioxidáns, ásványi anyag, A és C vitamin, illetve B komplex tartalma, nyomelemekben gazdag. Közepesen korai virágzásúak (április vége, május eleje). Gyümölcseik 50-70 mm átmérőjűek. Bőven teremnek. Termésük augusztus-szeptemberben szüretelhető, decemberig is tárolható.
Öntermékeny!
Méret: 120-200cm
Gondozási tudnivalók
Az ültetőgödör mindig a növény nagyságához legyen igazítva, gyümölcsfáknál kb. 60×60 cm. A szabadgyökerű gyümölcsfáknál a gyökereket kissé vágjuk vissza, a sérült, megtört részeiket pedig vágjuk le. Fontos, hogy az oltás helye a föld felett maradjon. Öntözzük meg jól, a tövüknél a földet kicsit tömörítsük, tapossuk meg. Az első 1-3 évben korona alakító metszést, a továbbiakban fenntartó metszést végezzünk minden évben, február-márciusban. A nagyobb terméshozam érdekében évente trágyázzuk a talajt. Ha betegség jeleit észleli a gyümölcsfákon forduljon növényegészségügyi szakemberhez.