Július első felében érik. Gyümölcse kicsi vagy középnagy (80-100 g, 50-60 mm), sárga alapszínén 70-90%-ban sötétpiros, márványozott vagy csíkozott fedőszín, enyhén lapított gömb. Húsa sárga, a csúcsnál pirosan erezett, kemény állományú, kiváló savas, zamatos ízű, éretten félig magvaváló, héja gyengén molyhos. Az áruvá készítést és a szállítást jól tűri.
Öntermékeny!
Méret: 140-200 cm
Gondozási tudnivalók
Az ültetőgödör mindig a növény nagyságához legyen igazítva, gyümölcsfáknál kb. 60×60 cm. A szabadgyökerű gyümölcsfáknál a gyökereket kissé vágjuk vissza, a sérült, megtört részeiket pedig vágjuk le. Fontos, hogy az oltás helye a föld felett maradjon. Öntözzük meg jól, a tövüknél a földet kicsit tömörítsük, tapossuk meg. Az első 1-3 évben korona alakító metszést, a továbbiakban fenntartó metszést végezzünk minden évben, február-márciusban. A nagyobb terméshozam érdekében évente trágyázzuk a talajt. Ha betegség jeleit észleli a gyümölcsfákon forduljon növényegészségügyi szakemberhez.