Gyümölcse nagy, gömb alakú, sötét bíbor és rózsaszín. Húsa sárga színű, kemény, lédús, édes, ropogós. Fája erős növekedésű és rendkívül termékeny. Már az első évtől megbízhatóan és jól terem. Érési ideje július eleje – közepe. Mérsékelt vízigényű. Friss fogyasztásra és feldolgozásra is alkalmas.
Porzói: Santa Rosa, Friar, Black Amber
Gondozási tudnivalók
Az ültetőgödör mindig a növény nagyságához legyen igazítva, gyümölcsfáknál kb. 60×60 cm. A szabadgyökerű gyümölcsfáknál a gyökereket kissé vágjuk vissza, a sérült, megtört részeiket pedig vágjuk le. Fontos, hogy az oltás helye a föld felett maradjon. Öntözzük meg jól, a tövüknél a földet kicsit tömörítsük, tapossuk meg. Az első 1-3 évben korona alakító metszést, a továbbiakban fenntartó metszést végezzünk minden évben, február-márciusban. A nagyobb terméshozam érdekében évente trágyázzuk a talajt. Ha betegség jeleit észleli a gyümölcsfákon forduljon növényegészségügyi szakemberhez.