Borszőlő Korai érésű, közepesen termő, termőképessége 8-10 t/ha, közepes növekedésű, államilag elismert (1956) fehér borszőlő fajta. Fekvés iránt nem, talaj iránt igényes, fagytűrő, mérsékelt zöldmunkát igényel, rothadásra nem érzékeny, kedvezőtlen időjárás esetén, rosszul termékenyül. Bora intenzív muskotályos illatú és zamatú, tüzes, de lágy karakterű, minőségi bor. Fürt: vállas, tömött, kicsi, átlagtömege 100 g. Bogyó: gömbölyű, középnagy, átlagtömege 2,6 g, fehér, pontozott, alig hamvas; húsa puha, leves, olvadó; íze muskotályos; héja középvastag, szívós.
Gondozási tudnivalók
Szabadgyökerű szőlőoltványok esetében a gyökereket kb. 10-15 cm-re vágjuk vissza. Az ültetőgödör aljába tehetünk trágyát, amit kb. 5 cm földdel takarjunk be, hogy a trágya ne érintkezzen közvetlenül a növény gyökerével. Az oltványokat úgy kell elültetni, hogy az oltási pont legalább 2 cm-rel a talaj felett legyen. Ez lehet több is, de a gyökérzetnek semmiképp nem szabad kilátszódni a talajból. Az ültetési távolság minimum 1,5 méter. Ültetés után alaposan locsoljuk be. Őszi ültetés esetén az oltványokat porhanyós földdel kupacoljuk fel, ez nagyon fontos a fagyveszély miatt. Az őszi telepítésnél a vesszőket nem muszáj visszavágni csak tavasszal, egyik erősebb vesszőt 3-4 rügyre hagyva. Ahhoz, hogy minden évben bő termésünk legyen, szükséges a tavaszi metszés. Ha betegség jeleit észleli a növényeken, forduljon növényegészségügyi szakemberhez.