Késői érésű, középerős növekedésű, bőven termő, termésátlaga 12-14 t/ha, államilag elismert fehér borszőlő fajta. Meleg fekvést igényel, talajban kevésbé válogatós, de a gyenge homoktalajokra nem való, mérsékelten tápanyagigényes, zöldmunka igényes, kevésbé rothad. Bora rezeda illatú, zamatos, tüzes, harmonikus minőségi bor. Fürt: szárnyas, középnagy, átlagtömege 90-140 g, tömött. Bogyó: gömbölyű, kicsi, átlagtömege 1,5 g, pontozott, sárga, alig hamvas; húsa puha, leves olvadó; íze semleges; héja vékony, szívós.
Gondozási tudnivalók
Szabadgyökerű szőlőoltványok esetében a gyökereket kb. 10-15 cm-re vágjuk vissza. Az ültetőgödör aljába tehetünk trágyát, amit kb. 5 cm földdel takarjunk be, hogy a trágya ne érintkezzen közvetlenül a növény gyökerével. Az oltványokat úgy kell elültetni, hogy az oltási pont legalább 2 cm-rel a talaj felett legyen. Ez lehet több is, de a gyökérzetnek semmiképp nem szabad kilátszódni a talajból. Az ültetési távolság minimum 1,5 méter. Ültetés után alaposan locsoljuk be. Őszi ültetés esetén az oltványokat porhanyós földdel kupacoljuk fel, ez nagyon fontos a fagyveszély miatt. Az őszi telepítésnél a vesszőket nem muszáj visszavágni csak tavasszal, egyik erősebb vesszőt 3-4 rügyre hagyva. Ahhoz, hogy minden évben bő termésünk legyen, szükséges a tavaszi metszés. Ha betegség jeleit észleli a növényeken, forduljon növényegészségügyi szakemberhez.