Nagy gyümölcsű, termőhely iránt igénytelen, betegségekre nem fogékony almafa fajta. Érés: augusztus elejétől közepéig. Gyümölcse nagy, 240 grammos, lapított gömb alakú. Színe éretten fehéres-sárga, napos oldalán halványpiros, csíkozott. Húsa kemény, bőlevű, íze erősen savas. Fája erős vagy igen erős növekedésű, koronája szétterülő, félgömb alakú. A termőhely iránt igénytelen, betegségekre nem fogékony.
Öntermékeny.
Gondozási tudnivalók
Az ültetőgödör mindig a növény nagyságához legyen igazítva, gyümölcsfáknál kb. 60×60 cm. A szabadgyökerű gyümölcsfáknál a gyökereket kissé vágjuk vissza, a sérült, megtört részeiket pedig vágjuk le. Fontos, hogy az oltás helye a föld felett maradjon. Öntözzük meg jól, a tövüknél a földet kicsit tömörítsük, tapossuk meg. Az első 1-3 évben korona alakító metszést, a továbbiakban fenntartó metszést végezzünk minden évben, február-márciusban. A nagyobb terméshozam érdekében évente trágyázzuk a talajt. Ha betegség jeleit észleli a gyümölcsfákon forduljon növényegészségügyi szakemberhez.