Június végén-július elején szüretelhető. Gyümölcse kicsi vagy közepes körte alakú. Héja sárgás-zöld színű, éretten vöröses-sárga. Húsa sárgásfehér félig olvadó, bőlevű, édes, fűszeres. Korán termőre fordul, rendszeresen és bőven terem. Korai virágzású. Jól tűri a szárazabb viszonyokat. Kiváló pálinka alapanyag!
Porzói: Vilmos, Packham’s Triumph, Conference
Gondozási tudnivalók
Az ültetőgödör mindig a növény nagyságához legyen igazítva, gyümölcsfáknál kb. 60×60 cm. A szabadgyökerű gyümölcsfáknál a gyökereket kissé vágjuk vissza, a sérült, megtört részeiket pedig vágjuk le. Fontos, hogy az oltás helye a föld felett maradjon. Öntözzük meg jól, a tövüknél a földet kicsit tömörítsük, tapossuk meg. Az első 1-3 évben korona alakító metszést, a továbbiakban fenntartó metszést végezzünk minden évben, február-márciusban. A nagyobb terméshozam érdekében évente trágyázzuk a talajt. Ha betegség jeleit észleli a gyümölcsfákon forduljon növényegészségügyi szakemberhez.