Gyümölcse közép-nagy, tojásdad alakú. Héja sötétvörös apró, világospirossal, teljesen éretten feketés-pirossal pontozott. Félkemény húsa sötét, kárminpiros, bő levű, magvaváló. Íze éretten kellemesen édes-savanykás. Az érés kezdetén kesernyés ízű, ezért szedésével meg kell várni a teljes érést. Fája erős növekedésű, nagy széthajló gömb koronát nevel. Rendszeres metszést nem, csak koronaritkítást igényel. Érése: június végén – július elején.
Porzói: Germersdorfi 1-es, és 3-as, a Solymári gömbölyű, a Van, Katalin, Kavics.
Méret: 140-200 cm
Gondozási tudnivalók
Az ültetőgödör mindig a növény nagyságához legyen igazítva, gyümölcsfáknál kb. 60×60 cm. A szabadgyökerű gyümölcsfáknál a gyökereket kissé vágjuk vissza, a sérült, megtört részeiket pedig vágjuk le. Fontos, hogy az oltás helye a föld felett maradjon. Öntözzük meg jól, a tövüknél a földet kicsit tömörítsük, tapossuk meg. Az első 1-3 évben korona alakító metszést, a továbbiakban fenntartó metszést végezzünk minden évben, február-márciusban. A nagyobb terméshozam érdekében évente trágyázzuk a talajt. Ha betegség jeleit észleli a gyümölcsfákon forduljon növényegészségügyi szakemberhez.