Gyümölcse gömbölyű, közép nagy, átlagos tömege 52 g. Felülete narancssárga, fénylő, 50-70%-ban kárminpirossal bemosott. Húsa narancssárga, szilárd. Íze teljes érésben jó. Magja kicsi, magbele édes. Magyar kajszi előtt 5-7 nappal érik. Kis méretű, sűrű, szétterülő koronát nevel. Virágzása középkorai, elhúzódó.
Porzói: Ceglédi bíborkajszi, Magyar kajszi, Pannónia, Bergeron.
Méret: 140-200cm
Gondozási tudnivalók
Az ültetőgödör mindig a növény nagyságához legyen igazítva, gyümölcsfáknál kb. 60×60 cm. A szabadgyökerű gyümölcsfáknál a gyökereket kissé vágjuk vissza, a sérült, megtört részeiket pedig vágjuk le. Fontos, hogy az oltás helye a föld felett maradjon. Öntözzük meg jól, a tövüknél a földet kicsit tömörítsük, tapossuk meg. Az első 1-3 évben korona alakító metszést, a továbbiakban fenntartó metszést végezzünk minden évben, február-márciusban. A nagyobb terméshozam érdekében évente trágyázzuk a talajt. Ha betegség jeleit észleli a gyümölcsfákon forduljon növényegészségügyi szakemberhez.