Októberi érésű, márciusig tárolható. Gyümölcse nagy, kiváló minőségű, magas C vitamin tartalommal. Húsa sárgásfehér, savanykás, fűszeres ízű roppanós, illatos, nagyon zamatos. Edzett, ellenálló, nagyon bőtermő fajta. Héja parás, száraz, sárgászöld, napos oldalán piros vagy narancs foltos és csíkozott. Egyike a legjobb sütésre alkalmas almáknak.
Porzói: Golden Delicious, Fehér Klára, James Grieve, Cox’s Orange, Gloster, Jonathan, Summered
Gondozási tudnivalók
Az ültetőgödör mindig a növény nagyságához legyen igazítva, gyümölcsfáknál kb. 60×60 cm. A szabadgyökerű gyümölcsfáknál a gyökereket kissé vágjuk vissza, a sérült, megtört részeiket pedig vágjuk le. Fontos, hogy az oltás helye a föld felett maradjon. Öntözzük meg jól, a tövüknél a földet kicsit tömörítsük, tapossuk meg. Az első 1-3 évben korona alakító metszést, a továbbiakban fenntartó metszést végezzünk minden évben, február-márciusban. A nagyobb terméshozam érdekében évente trágyázzuk a talajt. Ha betegség jeleit észleli a gyümölcsfákon forduljon növényegészségügyi szakemberhez.