Fája középerős növekedési erélyű, szabályos koronát nevel. Virágai kicsik, harang alakúak. Korán termőre fordul, rendszeresen és bőven terem. Augusztus közepétől a végéig érik, közel szabályos gömb alakú, nagyméretű (150 g), tetszetős. Héja közepesen molyhos, nagyobb részt sárga színű, melyen 30-50 %-ban bordópiros csíkozottság, pír alakul ki. Húsa narancssárga, szilárd, lédús, édes, finoman aromás, jó ízű, illatos. Magvaváló, magja közepes méretű. Felhasználható friss fogyasztásra, konyhai feldolgozásra egyaránt.
Öntermékeny!
Gondozási tudnivalók
Az ültetőgödör mindig a növény nagyságához legyen igazítva, gyümölcsfáknál kb. 60×60 cm. A szabadgyökerű gyümölcsfáknál a gyökereket kissé vágjuk vissza, a sérült, megtört részeiket pedig vágjuk le. Fontos, hogy az oltás helye a föld felett maradjon. Öntözzük meg jól, a tövüknél a földet kicsit tömörítsük, tapossuk meg. Az első 1-3 évben korona alakító metszést, a továbbiakban fenntartó metszést végezzünk minden évben, február-márciusban. A nagyobb terméshozam érdekében évente trágyázzuk a talajt. Ha betegség jeleit észleli a gyümölcsfákon forduljon növényegészségügyi szakemberhez.