Július elején érik. Gyümölcse nagy (7-8 g), sötétbordó, alakja kissé megnyúlt, 24-25 mm átmérőjű gömb. Húsa sötétpiros, kemény, íze édes-savanykás, kiváló, magja kicsi. Korán termőre fordul és bőven terem. Friss fogyasztásra vagy befőtt készítésére is alkalmas fajta.
Öntermékeny! Jó pollenadója a Katalin, Kavics, Van fajtáknak!
Méret: 140-200 cm
Gondozási tudnivalók
Az ültetőgödör mindig a növény nagyságához legyen igazítva, gyümölcsfáknál kb. 60×60 cm. A szabadgyökerű gyümölcsfáknál a gyökereket kissé vágjuk vissza, a sérült, megtört részeiket pedig vágjuk le. Fontos, hogy az oltás helye a föld felett maradjon. Öntözzük meg jól, a tövüknél a földet kicsit tömörítsük, tapossuk meg. Az első 1-3 évben korona alakító metszést, a továbbiakban fenntartó metszést végezzünk minden évben, február-márciusban. A nagyobb terméshozam érdekében évente trágyázzuk a talajt. Ha betegség jeleit észleli a gyümölcsfákon forduljon növényegészségügyi szakemberhez.