Szeptember közepén szedhető, de egészen januárig fogyasztható. Termése nagyon megnyúlt kobak alakú. Gyümölcse sárgás-zöldes színű, a napos oldalon lehet kicsit pirosas. A húsa fehéres szín, jó ízű. Korán termőre fordul. Fogyasztható frissen, levesekben, dzsemekben, jégkrémekben, szószokban. Porzói: Hardy vajkörte, Vilmos Szabadgyökeres gyümölcsfa csemetéink október 20. és április 10. közötti időszakban rendelhetőek!
Méret: 140-200cm
Gondozási tudnivalók
Az ültetőgödör mindig a növény nagyságához legyen igazítva, gyümölcsfáknál kb. 60×60 cm. A szabadgyökerű gyümölcsfáknál a gyökereket kissé vágjuk vissza, a sérült, megtört részeiket pedig vágjuk le. Fontos, hogy az oltás helye a föld felett maradjon. Öntözzük meg jól, a tövüknél a földet kicsit tömörítsük, tapossuk meg. Az első 1-3 évben korona alakító metszést, a továbbiakban fenntartó metszést végezzünk minden évben, február-márciusban. A nagyobb terméshozam érdekében évente trágyázzuk a talajt. Ha betegség jeleit észleli a gyümölcsfákon forduljon növényegészségügyi szakemberhez.